Dyngraka studenter på flaken

Senaste nytt; koftan blev nästan färdig, knappar sys i på t-banan. Men den passar förmodligen inte på Mellan. Hon är liksom van att virka i en mindre storlek. Så nu är det nog min jacka från första bröllopsstassen 1983 som åker på utanpå studentklänningen som sys i helgen. Jisses, det ska bli skönt att komma iväg!

Bilder kommer på på student och den vackra koftan vad det lider.

Såg att det ska bli 25 grader på måndag och 13 på tisdag. Det blir kallt med ölskvättande ända från Nacka in till stan. Såg igår ett förfärligt ekipage vid Karlaplan. En slarvigt dekorerad flakbil med plaskvåta studenter som just varit och badat i fontänen och nu eftersläckte genom att duscha varandra i öl. Några burkar for i gatan, en ven förbi chaufförens öron när han stod och väntade på att alla var uppe på flaket efter badet. Undra på att de tar överpriser för de där åkturerna uthyrarna! Jag har ivrigt försvarat flakåkandet men det där såg fan inte roligt ut, det såg lika desperat ut som vilken fyllefest som helst som spårat ur, inga glada skratt, bara skrik och vrål. Antipatierna från förbipasserande var uppenbar.

Såg inte vilken skola det var, men på Östermalm ligger ju bland annat ett antal fina friskolor.

Mellan skola har gått ut med stenhårda varningar. All alkohol som hittas på skolan under studentdagen tages i beslag. Vet inte om det är rätt taktik. Alkoholen kommer upp på flaken ändå, den ingår liksom i bilden. Men det behöver ju inte bli en allmän sörja av alltihop bara för att man dricker ett par pilsner! Tycker jag som minns att det var lite svårt att hålla den där balansen på studentdagen även för 38 år sedan.

Annonser

2 svar to “Dyngraka studenter på flaken”

  1. Evis Says:

    Hoppas att hon har en riktigt fin dag och att ni hittade något bra ställe att äta på.

  2. Annaa Mattsson Says:

    Evis; jadå, det kommer att bli jättebra, vi har bokat bord på spansk restaurant på söder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: