Fjälliga smalben

Jag jobbar på det, att försöka att inte vara elak i onödan.

Det gjorde att min mamma tyckte att mina kåserier blev för mesiga. ”Du var roligare förr” sa hon. Och menade när jag var elakare mot bland annat henne.

Men dom blir ju så arga! När jag inte ens är tiondelen så elak som jag brukade vara mot henne, i en tidning som faktiskt hade 60 000 prenumeranter.

Och vad det lönar sig att vara snäll har jag ännu inte fattat.

Äh, till saken. Tara har fått en ny modebloggare. Så där hundra år senare. Fullständigt aptrist, förutsägbar och opersonlig, men det kan väl ta sig. Det är inte så lätt att skriva för en ny publik. Särskilt om man kanske inte ens har skrivvana.

Men ändå. Jag läser och läser och fattar inte;

”Egentligen tycker jag inte om aningen korta byxor. Det är svårt att kombinera med låga skor och helt hopplöst när huden har bleknat efter sommaren och glipan mellan byxan och skorna känns fläckig av höstfjällande smalben.”

Alltså vadå? I oktober går väl de flesta av oss först och främst inte omkring i kippeskor? Men även om vi gjorde? Borde man inte söka för såna problem? Inte kippeskorna alltså utan de fläckiga fjällande smalbenen. Mina smalben är 58½ och de enda fläckar jag kan se är två små blånader, spruckna kärl förmodligen, efter vårens första insektsbett. De har snarare bleknat sedan i april då de såg rätt illa ut. Och fjällat på smalbenen har jag inte gjort sen nån het sommardag i förskingringen när jag glömt solkräm på just den där glipan.

Fast jag håller med. Är smalbenen riktigt fjälliga och fläckiga så kanske det är bäst med en längre byxa, stövel eller knästrumpa. Eller bandage.

Men sanningen att säga tror jag inte alls att den där modebloggaren har fjälliga smalben, jag tror hon tror att Taras läsare har det. Snart kanske hon kommer med tips på hur man blir av med dem. Där tror jag att jag sätter punkt för jag såg plötsligt min salig moster framför mig. Med bara ett smalben.

Annonser

13 svar to “Fjälliga smalben”

 1. -loa Says:

  Apropå elakhet: När fan blir gammal blir hon snäll. För religiös tror jag inte att hon blir.

 2. Evis Says:

  Är inte Taras målgrupp 40+? Amelias är ju 27+ vet jag, men jag vet inte riktigt var Tara befinner sig mellan Amelia och M. Jag har i alla fall inte fjälliga smalben (eller byxor på halv stång utan strumpor när det är 6 grader ”varmt”) och inte min mamma som är 63 heller.

 3. Annaa Mattsson Says:

  -loa; hm, min erfarenhet av mödrar och mormödrar är att de bara blir elakare och elakare.

  Evis; jo 40+. Nej, jag förstår inte det där med smalbenen. Kanske min mamma hade det, men hon var faktiskt nästan 92.

 4. Rutan Says:

  Jag har också haft en moster med bara ett smalben!

  Härom dagen var jag på en tillställning med bl a kvinnor i Tara-målgruppen. Ingen av 43-åringarna hade korta byxor. Det var två minusgrader på morgonen. De hade höga läderstövlar, som de troligen burit sedan mitten av juli.

 5. Annaa Mattsson Says:

  Rutan; vilket sammanträffande… min tappade sitt andra i en bussolycka.

  Tittade mig omkring på stan idag också, det var mycket stövlar.

  Jag tror hon tänkte så här; jag är ju ung och fräsch, men det finns förstås en massa gamla käringar på 53 som läser det här, vad kan man ha för problem när man är så rysligt gammal, jo man har nog börjat få likfläckar och så har dom förstås inte haft vett att hålla huden i trim men det ska jag inte låtsas om för det här är ju en vänlig sajt.

 6. Ullah Says:

  Jag har en morbror med bara ett pekfinger. Och jag är 45 och har redan börjat med långkalsonger. Inga stövlar. Inga fjälliga ben.

 7. Annaa Mattsson Says:

  Ullah; min morbror hade översta delen av ett pekfinger kapat, det såg väldigt roligt ut när han stoppade det fingret i näsan.

  Jag är i valet kvalet om klädsel till resan imorgon. Men ett vet jag, det blir inte korta byxor och det blir inte vida byxor utan långkalsonger. Svårt när det inte finns utrymme för extraskor i väskan.

 8. Ullah Says:

  Så brukar min morbror också göra, fast i hans fall är hela fingret borta efter att ha blivit kapat i en maskin.

 9. Bloggblad Says:

  Jag upptäckte att mina blogginlägg blev allt mesigare allteftersom jag träffade människor IRL som hade hittat den…

  Elakhet kan vara himla rolig om den bara är så pass elak att den drabbade själv kan skratta. Därför är det ett par släktingar som alltid blir besvikna på att de inte får några roliga dikter till sina bemärkelsedagar. De saknar nämligen humor och självinsikt och inte sjutton kan man skämta utan att var elak?

  Ha så kul på resan. Glasgow kom jag dock till!

 10. Rutan Says:

  Jag hade tänkt länge att ”jag kommer väl aldrig till Toskana”, men rätt som det var så var jag där!
  Jag känner ett starkare motstånd för varje år att beställa och planera resor, fast jag vill och kan. Men när jag väl är på tåget så är jag så lycklig och tänker att det här ska jag göra oftare!
  Min moster: bilolycka.
  Själv har jag bara en överläpp.

 11. Annaa Mattsson Says:

  Ullah; ännu större effekt alltså. Tror morbrodern gjorden nån konst med ögat också så det såg ut som om han stoppat in halva fingret i ögat. Det var nån olycka på varvet tror jag.

  Bloggblad; så kan det gå. Ja jag minns dig nog som lite elakare förr.

  Glasgow ska bli trevligt. Den här gången får jag röra mig lite själv, för nu är ju dottern upptagen åtminstone några timmar om dagen.

  Rutan; så trodde jag om Gibraltar som jag av någon anledning längtade till. Och så vips var jag där, och inte nog med det några år senare hade jag tillfälle att återvända eftersom jag befann mig bara några mil ifrån. Men jag tog inte den chansen, en gång räckte faktiskt.

 12. Anna Says:

  Jag är mäkta imponerad av allas ofjälliga smalben. Är ni sådana av er själva eller har ni hittat ngn supercreme? Jag smörjde in mig efter duschen igår och skulle säkert se fjäll om jag orkade böja mig ned och titta. Och så har jag haft det sedan tonåren allra minst, antingen jag har varit flitig med creme eller ej, vinter såväl som sommar.

  Jag tvivlar inte på att det kan vara en missriktad anpassning till målgruppen att nämna fjälligheten, men blev fascinerad av att vara en fjällig minoritet.

 13. Annaa Mattsson Says:

  Anna; torrt och fnasigt kanske, men fjälligt är för mig så mycket mer. Såg för resten en kvinna på tåget från Prestwick i söndags, hennes smalben lyste vita ovanför strumpkanten och jag kom på mig själv med att börja stirra. Jäpp, hon var både fnasig och liksom blåfläckig. Men hon såg allmänt sunkig och sliten ut, rullade intensivt cigarretter och var inte en dag under 70. Jag tror inte hon tillhör Taras målgrupp. Hon undrade säkert vad jag satt och fnissade åt för mig själv. Hennes byxor var för resten naturligt lite för korta och strumporna naturligt nedhasade i hälarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: