Ännu en Billy i mitt liv

Så där, nu har jag köpt mitt livs fjärde Billy-hylla. Försökte vara innovativ och föreslog Pojken en blå, men han är klassiskt pojkkonservativ och insisterade på en vit. Ja, vi har de tre tidigare i bruk fortfarande. De första köpte jag redan i februari 1979, inte kunde jag ana att de skulle följa mig genom livet. Jag kan inte tänka mig att jag någonsin kommer att köpa några andra.

Jag kan för resten avslöja att det funnits andra Billy än just hyllor i mitt liv.

Fick med mig en sån där billig uppåt/nedåt-golvlampa också. Snyggare än vår förra. Konstaterade att de två lågenergilamporna som behövdes, plus en extra, kostade mer än vad jag förr brukade köpa några storpack vanliga glödlampor för. Ska bli väldigt spännande att se hur länge de håller. Det såg ut som om Ikea helt har slutat med vanliga glödlampor. Upplampan sprider ett kallt trist ljus i rummet, nedlampan sticker ut fult, den har vi inte tänt. Tänder man inte håller de längre. Vi hade sällan nedlampan tänd på den förra.

Konstaterade också med viss irritation att jag fick sex klädpåsar till lägre pris än vad jag köpte en enda för på Granit häromdagen. Men då visste jag ju inte att jag skulle komma iväg till Ikea innan jag åkte. Granits är tjockare. Det är onödigt när man ska flyga med dem.

Det var lite läskigt att åka dit. Vi körde liksom runt runt och såg hela härligheten liksom innesluten i Kungens Kurva men hittade inte rätt väg in förrän efter andra varvet. Väl inne på Ikea konstaterade jag att man inte kunde gå med M och ens plocka det man bestämt sig för i förväg. Han gäspade för högljutt för att det skulle gå att koncentrera sig. Så jag satte honom i caféet på husgerådsavdelningen.

Billy fick åka  på taket hem. Pojken har inte orkat montera, han har för tillfället för ont av sin gamla whiplash-skada. Får se om jag hinner hjälpa honom i morgon. Jag är en hejare på Billy-hyllor sa jag för några år sedan till modern som gnällde över att ingen hade monterat hennes nyinköpta.

Naturligtvis var det en av de få Billysarna i världshistorien som var felkonstruerade. Hålen stämde liksom inte så det gick inte att sätta på den där stödbrädan. Väldigt typiskt på nåt sätt. Hon var förstås övertygad om att det inte var något fel på hyllan, utan på mig.

Vi åt inga pizza slices. M orkade inte försöka begripa hur man gjorde med de där automaterna. Det var liksom nog med självscanningen av varorna.

Lustigt mycket folk var det fortfarande i butiken även efter klockan sju. Eller kanske olustigt.

Vi hittade vägen till stan för nästa ärende och vidare ut till mig. Man får liksom ett annat perspektiv på stan i bil. Men det räcker med en eftermiddag.

Jäklar, jag har glömt laga mat, det är förstås därför jag är hungrig.

Ska bara säga något om Körslaget också. Kul att det är tillbaka. Men jag tyckte Pontares kör var förfärlig. Såg inte de första. Men det var kul att Ola hade valt en manskör. Jag gillar manskörer.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: