Med två flaskor sprit i bagaget

Tillbaka!

Utan något enda nytt klädesplagg, inte ens ett par pyjamasbyxor, men med lite oanvänt i bagaget. Pyjamasbyxor fanns bara i flanell, det vill jag inte ha. Och alla koftor var i acryl, utom de på All Saints som var i ull och kostade minst 100 pund. Skor hittade jag flera hyggliga i rätt modell men alla var av samma märke och hade en läst där mina småtår inte får plats. Idag dök jag på ett par chockrosa kängor med lila snören men jag avstod. Lite för bråttom helt enkelt.

Kom hem med två flaskor sprit i stället! Har inte köpt sprit på åratal men nu sålde dom två sjuttisar för 22 pund och det tycker jag var helt ok. Tänkte att modern skulle blivit så förvånad om jag inte köpt lite sprit för arvet i alla fall.

I övrigt innehöll väskan tre paket jaffakakor, en påse chokladgodis till Pojken, tre böcker, en almanacka, (favoritbokhandeln på Byres Road hade rea för den ska slå igen, trist!)  en Wrights tvål som bara ska få ligga och dofta tjära någonstans, ett paket våtservetter, en liten flaska handtvättsgel, fyra skivor rökt ost med skinka och inget mer alls.

Det där skulle min mamma gillat. Att jag berättar först vad jag köpt. Sen skulle hon inte gillat att jag köpt för lite.

Men jag shoppade egentligen mer. För vi var på Ikea igår. Handlade gardiner, gardinstång, papperskorg, förvaringsboxar, Singolla&Ballerina, diskborstar och Marabou mjölkchoklad. Fina födelesedagspresenter. Det var väldig speciellt med alla de svenska namnen på varorna, men beskrivna på engelska. Hyllan Hyllis fick vi dock inte med oss eftersom den var slut. Och vi åt inte köttbullar utan nöjde oss med en fika. Jag åt en Billy födelsedagskaka och Mellan en dajmtårtbit. Det var kul att sitta på fiket och titta på gröna skotska kullar genom fönstret.

Pyjamasbyxor behövdes faktiskt inte, jag hade mitt sidenlakan och rummet var inte helt svinkallt. Jag hade tänkt lite fel med kängor, handskar och yllehalsduk, Glasgow var fortfarande varmt. Glasgow kändes som en bekant att komma tillbaka till. Vi gick på samma barer som förra gången. Mer om det senare.

Dotter Mellan hade blivit mer till sin fördel genom att ha gått och snålat av sig minst fem kilo. Kilona hade försvunnit från delar av kroppen där de stack ut allra mest. Hon hade nya intressanta inslag i garderoben. Bl a en tidigare helt oanvänd herrkavaj från Dior som satt som en smäck som en kort kappa. Fyra pund på en av Glasgows säkert flera hundra second hand butiker. Men även en nyproduktion av kjolar i linne och tunnt ylle. Vid maskinen låg en halvfärdig tunn linneklänning med guldstänk. Det ser ut som början på en ny kollektion. Den förra hade jag halva av i packningen. Hon ska vara med på en modevisning nästa vecka med tre av sina outfits från den och ev något nytt! Med proffsmodeller. Jadå, det går bra med studierna i framförallt tyska, men man anar att det är något annat som hägrar. (Slut på avdelningen mammskryt.)

I nästa inlägg ska jag berätta mer om intryck från Glasgow.

Hjulen fungerade för resten imponerande bra.

Annonser

5 svar to “Med två flaskor sprit i bagaget”

 1. Ullah Says:

  Kul att du är tillbaka. Dina rader får mig att minnas ett iskallt b&b-rum i Glasgow för nästan prick 26 år sedan när jag var där för att vara med på min brevväns bröllop.

 2. -loa Says:

  Glasgow har aldrig gjort mig besviken.

 3. Annaa Mattsson Says:

  Ullah; tack! Iskalla rum är de nog specialister på där. I kombination med fukt.

  -loa; mina intryck är hittills de samma.

 4. cruella Says:

  Mer Glasgow! Och jaffakakor är för knasiga. Egentligen inte goda. Men roliga. Man äter dem i delar förstås.

  En annan favorit (som inte är lika rolig nu eftersom de finns på English Shop ) är ju crumpets. Som gjorda för mig, med alla härligt djupa hål som smöret kan rinna ned i *aaah* Och sedan täpper man till hålen med aprikosmarmelad!

 5. Annaa Mattsson Says:

  Cruella; här äter vi jaffakakorna hela! Det är därför särskilt viktigt att de ska ha rätt konsistens, botten måste vara mjuk.

  Crumpets har inte blivit lika stora favoriter, kanske beroende på bristen på entusiasm både för smör och marmelad, särskilt i kombination.

  Mellan envisas med att inte köpa vitt skivat bröd utan det där wellpappsliknande mörkare som är lika meningslöst både som rostat och orostat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: