Aj, det gjorde ont!

Hjärtat i halsgropen får man naturligtvis när det kommer ett mail med rubriken ”Aj, det gjorde ont” från dotter. Mellan. Frågade Pojken sedan, när jag visste, vad han skulle gissat på och han sa direkt ”Att Newcastle förlorat nån viktig match.”

Så var det inte.

Hon hade äntligen känt sig tvingad att gå till bokhandeln och köpa de två huvudböckerna i spanska och tyska. 60 pund ut.

Jag tröstade med att jag i alla fall satt in 60 kronor på hennes konto idag, betalt för skuld med lite ränta. ”Bra, mat för en vecka!” svarade hon. Det är nog faktiskt sant. Det hade varit bra om hon haft någon room mate att laga mat med som förra sommaren. Då åt hon säkert inte för mer i veckan men det blev en hel del rejäla veganrätter. Polackerna hon bor med är inte mycket för det vegana och britten är just britt och pojke, ingen man kokar linser med, däremot kanske går ut och köper en portion chips&cheese att dela på.

Här funderar jag på vad man ska göra med en uttråkad pojke. Den stora skolledan har efter dryga elva år inträtt. Det är något med trean på gymnasiet som drabbar många. Plötsligt känner man sig väldigt färdig och så är det tunga 1½ termin kvar. Mig drabbade det t o m redan i tvåan, såg ingen möjlighet att orka ett tredje år, men det blev bättre efter ett år med något helt annat. Nu är det för sent att tänka på det för hans del.

Flickorna hade i alla fall längtan att komma iväg som en drift för att överleva sista året. Äldsta skaffade sig en pojkvän också, med egen lägenhet. Mellan slet dygnet runt med sitt projektarbete i månader och levde ett halvliv, typ. Pojken sliter en del också men är mest uttråkad och tänker inte alls åka iväg nånstans.

Och jag märker att jag har sumpat möjligheten att dra iväg nånstans tillsammans på höstlovet, varenda dag är intecknad, några t o m dubblebokade. Det ser ut att bli en lång tung sömn. Eller kanske det är dags för Pojken att lära sig grunderna i målning och tapetsering så vi äntligen får de där skavankerna fixade  i lägenheten.

Annonser

5 svar to “Aj, det gjorde ont!”

 1. Lillan in Cornwall Says:

  Har jag förstått rätt? £60 ( ca 665 kr) för ett par böcker!!

 2. Annaa Mattsson Says:

  Lillan; ja dessvärre, hon kunde köpt dem några pund billigare per bok på nätet, men med frakten blev det inte så mycket billigare. Dessutom hade hon väntat lite för länge, behövde dem snabbt. Läroböcker är dyrt, hos er som här. Pojken här blev ju av med två böcker i skolan och blev ersättningsskyldig. Skolan ville ha 250 kronor per bok i ersättning och jag trodde jag skulle finna dem billigare på nätet. Icke, tvärtom.

  För Siris del är det en lärobok i tyska och en i spanska, antar att de trycks i för små upplagor för att det ska gå att få ner priset. Nu ska hon vara noga med att inte skriva i dem så att hon kan sälja dem i studentbokhandeln som finns i kårhuset.

 3. Evis Says:

  Tycker nog att det var väldigt normala universitetslärobokspriser – vår huvudbok går på över femhundra spänn och då är ändå böckerna i humaniora oftast billigare än de de t ex har på Chalmers (och roligare).

 4. -loa Says:

  Lärdom är ingen tung börda, men det är böckerna. Speciellt om de tynger ekonomin.

 5. Annaa Mattsson Says:

  Evis; ja, hon säger dessutom att hon har tur jämfört med sin room mate som pluggar ekonomi/marknadsföring.

  -loa; och sen tar det plats i bokhyllorna för man näns inte slänga dem på decennier eftersom de var så dyra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: