Inte nog andäktig

Nähä, kan jag berätta för h-lady och andra, här satts det inte alls stilla under Dubliners spelning på båten till Åbo igår!

Jag resonerade så här; har man en gång i livet möjligheten att befinna sig i stort sett vid scenkanten och hoppa omkring lite till Dubliners, så går det inte att missa. 45 oförglömliga minuter.

Men idag fick jag höra att jag gjort alldeles fel. En vän ondgjorde sig över hur det varit när de åkte kvällen innan, folk hade inte uppfört sig med den vördnad som anstod bandet, de hade stått framför scenen i stället för att sitta stilla som på en riktig konsert! Plötsligt var jag inte alls avundsjuk längre för att jag missat den kvällens två timmar långa improviserade session tillsammans med några svenska musiker efter själva spelningen. De där hierarkierna kan jag, damer lyssna andäktigt i bakgrund och möjligtvis klappa lite takt, herrar spela, herrar samtala.

Den där kommentaren gjorde faktiskt att en del av glädjen förtogs i efterhand.

Men jag fick i alla fall en trevlig pratstund med en av dem frampå nattkröken.

För övrigt åt vi buffét igår eftersom vi inte kom på något annat och idag åt vi tapas som var klart prisvärda. Nu ska jag inte åka Finlandsbåt förrän jag har någon riktigt speciell anledning igen, undrar förstås vad det skulle vara. Dubliners lär inte komma igen.

Annonser

5 svar to “Inte nog andäktig”

 1. Tricky Says:

  Men självklart ska man stå framför scenen och hoppa !!!

  Vem fan blir glad av att sitta still och lyssna på musik ??

  Jag köper alltid ståplats om det finns och jag tänker inte gå över till sittplats förrän jag absolut måste och inte orkar stå mer.

 2. h-lady Says:

  *Varit liiite fundersam* Men glad att det gick bra… *ler*
  Självklart ska man hoppa runt framför scenen. Sitta still kan/får man göra sedan.

 3. Evis Says:

  Eh? Vi har ju alltid tyckt att det är ett problem när de spelar på konserthuset eftersom detta är musik som ska dansas och sjungas med till, inte sitta och avmätt lyssnas på och stillsamt applåders till. Det är ju för sjutton ett folkband! Och också ett av de hårdast partyande i sina dagar, inte någon slags ”finmusiker” på det sättet.
  Vem pratade du med?

 4. -loa Says:

  Det är synd om vissa människor!

 5. Annaa Mattsson Says:

  Alla; tror i det här fallet det handlar om att ha så mycket respekt för sina idoler att man blir orolig å deras vägnar att det ska bli fel och obekvämt för dem. Nu sa ju Seán Cannon som jag pratade med att det här inte var de ultimata spelningarna men det berodde inte på närheten till publiken utan på att det till stor del var en publik som inte var där just för att se dem och inte var med på noterna. De hade låtit sig övertygas om att det skulle bli jättebra, men marknadsföringen hade helt enkelt inte nått fram. Eller så är en stor del av deras publik kanske helt enkelt för fina i kanten för att åka Finlandsbåt. Ok, visst kan det vara svårt att komma ifrån ett helt dygn så där i veckan, men 100 entusiaster till borde väl kunnat ta sig ledigt! Eller åtminstone 50.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: