Fortfarande behövd

Bland saker som mödrar till barn som flyttat hemifrån bör tänka på:

Skaffa en tidtabell till den nödvändigaste busslinjen från och till eller i orten där barnet bor. Skriv ut eller kopiera upp denna i flera exemplar och placera i alla tänkbara väskor så att den alltid finns till hands när barnet ringer och ber; kan du kolla när bussen går hem från stan i eftermiddag? Är det kvart över fyra eller fyra prick?

Nu satt jag där alldeles handfallen på tuben och kunde bara spekulera bort några dyra mobilminuter i om det var hel eller kvart över bussen går. Från Tralee till Dingle där dotter nu bott i 17 månader.

Å andra sidan, som flera har påpekat vid tidigare incidenter, det är ju sånt här som får en att känna att man fortfarande är behövd. I avsaknad av inlämnad tvätt och sånt.

Senast igår tänkte jag ju, att fan vad snopet det känns ändå, att innan man visste ordet av sitta här och ropa hallå till sig själv i en massa tomma rum.

Men jag ska skriva ut en turlista åt henne i julklapp.

Annonser

2 svar to “Fortfarande behövd”

  1. cruella Says:

    Varför är det omöjligt att greja på plats? Det verkar otroligt ologiskt att förlita sig på omvägen över svensk förort, men det finns kanske en förklaring.

  2. Annaa Mattsson Says:

    Cruella; ha ha, den frågan och många andra liknande som rör mycket stora barn tillhör de stora gåtorna i livet. Jag tror det är en läggningsfråga. Pojken skulle aldrig göra på samma sätt. Men även systern ringde hem från Edinburgh i våras ”jag hittar inte busstationen!”.

    Naturligtvis är det möjligt att ordna på plats. Men inte just den sekunden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: