Hyacinter och permanent sängläge

Undrar om jag ska vara riktigt jäkla innovativ. Och helt enkelt vänta med hyacinterna till lite längre fram? Så de står i fullaste blom just när flickorna kommer. Det är ju ett sånt jäkla pillande med att dekorera om glasen när första omgången blommat ut.

Kanske kunde vi ha ett par stycken i helt vanliga krukor så länge?

”Precis vad jag räknat med, exakt precis vad jag räknat med!” skulle Mellan stöna.

Men idag hoppas jag inget dramatiskt händer i vänkretsen så att jag faktiskt kommer iväg på smålampsjakt. Släckta stakar i fönstren, det ser sorgligt ut!

Men jag funderar lite över besöket hos vännens mor igår. Hemtjänsten vill att hon ska bli sängliggande. I en säng som hon inte tar sig ur. ”Så hon inte ramlar omkull igen.” Men är det hemtjänstens sak att styra om? Är inte sängläge något som ska komma av tillståndet, inte i förebyggande syfte? Med sängläge kommer ju risken för liggsår och förtvinande av de få benmuskler som finns kvar. Jag trodde ambitionen i all vård var att hålla personen i fråga uppe så mycket som möjligt. Ännu en konskevens av den hyllade hemmavården?!

Inser hur skönt det var för alla att föräldrarna fick korta slutfärder. Utan förlorat människovärde och svåra beslut. Tror modern skulle tyckt att hennes barn hellre skulle ägna sig åt att fundera över t ex hyacinter när december bryter in än var hennes sjuksäng skulle stå i lägenheten.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: