Mellan guldglänsande pärmar

Marian Keyes (se, nu stavar jag rätt!) nya bok var inte riktigt fullt så kass i alla fall. Men lite för skruvad, lite för tjock. Jag gillar inte när författare tar till lite övernaturliga knep för att föra handlingen vidare. Det tog lite för lång tid att ta sig framåt i minst en av intrigerna också, det fanns flera parallella.

Men som vanligt är Keyes inte bara chic lit. Hon är fortfarande när hon är som bäst strålande rolig. Dråpliga beskrivningar, vassa dialoger, cynismerna haglar. Och hon betar även denna gång av minst ett Tungt ämne. Det ena ska jag inte avslöja, hoppas inte förlagstexterna gör det heller.

Det gulligt och gemytligt irländska lyser som vanligt med sin frånvaro. Däremot finns prov både på inkrökt småstadsliv, bigotterier och accelererande hets i recessionens och det virvlande nöjeslivets Dublin där pengar, snabbt rullande och många, betyder allt, nästan  i alla fall. Störst av allt är ju som bekant kärleken, vi vet ju ändå vilken genre det rör sig om.

The Brightest Star in the Sky heter boken som har bjärt guldglänsande pärmar. Easons skulle egentligen leverera i en rosa presentåse men de var slut när jag handlade. Lika bra det.

——

Finns bland annat att köpa i Pocketshop för 199 kronor. Går säkert att beställa både på Bokus och Adlibris också något billigare. Som vanligt ska man absolut inte vänta in den svenska översättningen om man har minsta lilla förmåga att ta sig genom en bok på engelska. Det går så mycket av de irländskengelska nyanserna förlorade i översättningarna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: