Nys i armvecket, Morfar!

Tröttnade plötsligt på det mesta så jag ägnade kvällen åt TV. Märkligt.

Julkalendern. En riktigt sorglig historia. Vuxna som spelar över både i repliker och gester. En handling som vi inte orkade sätta oss in i. Varför spelar en 3o-åring mormor? Men också märkliga scener. ”Morfar” blir förkyld och nyser rakt ut i luften så det skvätter. ”Mormor” lagar till dundermedicin, sticker ned en sked  i smeten och stoppar i Morfars mun, ned i smeten igen för att hämta upp nästa fulla sked. När han vägrar säger hon ”ok, då sparar jag resten.” Alltså, man visar inte barn sånt! All mat som man stoppat ned en sked i som någon haft i munnen ska slängas om den inte äts upp omedelbart, helst av den som haft skeden i munnen. Basta! Det finns inga undantag.

Lotta Engberg på Liseberg sedan. Oj. Så glad hon är! Aldrig mer vill jag höra henne sjunga Fairy Tale of New York! Sven Wollter får sjunga med någon annan.

Sen sökte Dogge Doggelito sina svenska rötter. Min ork brast där.

Nu blir det inte mer TV på flera dagar.

Annonser

7 svar to “Nys i armvecket, Morfar!”

 1. -loa Says:

  Håller helt med i Julkalendersrecensionen. Sluttittat efter lucka 2.
  Men Doggeprogrammet var rätt intressant.

 2. Annaa Mattsson Says:

  -loa; ja, men lite för långt, men jag kroknade nog mest för att jag sett för mycket hela kvällen sammantaget. Jag började ju med alla konstiga nyheter runt sju. ABC är värst.

 3. cruella Says:

  Nä, det där var ju blindskär på blindskär:-)

  Jag nöjde mig med ett halvt Aktuellt och en rejäl bit kladdkaka.

 4. Anna Says:

  Ja, årets julkalender känns som lågbudgetarnas lågbudget! Den är baserad på figurer ur vanliga Bolibompa, men jag tyckte aldrig att det programmet var särskilt lyckat det heller. Det behöver ju inte bli bra bara för att den kvinnliga karaktären kan flyga och den manliga är rädd, om man säger så.

  Annars låter det lite härligt med en sådan kväll. Lite guilty pleasure kanske, men härligt. Om inte annat så kanske för att inse att det inte är mkt att stå efter. Jag brukar längtansfullt drömma om tv på dagtid. Om jag någon gång får chansen blir jag alltid lika förvånad över att det inte är en lång räcka av trashiga Rikki Lakeprogram, och att de som är är just trashiga och inte ens särskilt roande.

 5. Annaa Mattsson Says:

  Cruella; stackars barn, sa vi här. Ska ge mig ut på jakt efter vår favoritkalender på dvd, vi har den bara på en gammal flimrig vhs. Vilken? Karusellerna sover förstås! Inspelad på Liseberg. Nostalgi så det dryper bara att se den igen och bli nostalgisk över första gången vi såg den och gångerna som följde.

  Anna; ska erkänna att jag smakade på glöggen och sen tog ett glas vin efter, annars hade jag nog inte blivit sittande.

  En bra sak med att ha bortflyttade flickor är att man slipper trashprogrammen på eftermiddagarna!

 6. Anna Says:

  Annaa: Din kväll låter bara bättre och bättre! Glögg följt av vin, det ska jag försöka få till ngn kväll framöver.

 7. Annaa Mattsson Says:

  Anna; ett glas glögg kan lämna en sliskig tomhet efter sig och man ska se upp med att ta ett till, då blir det bara ännu sliskigare och bara tungt i huvudet, tycker jag. Men att följa upp med ett glas rödvin, det är perfekt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: