Falskt rykte!

Det går ett rykte om Äldsta i hennes lilla stad. Jag hade ingen aning om det förrän jag fick sällskap en bit på tåget mellan Tralee och Mallow med en gammal god vän, Bernie.

I början av det här året snöade det ju där borta. Många såg ordentligt med snö för första gången i sitt liv. Bildbevisen jag sett är lite förbluffande. Egentligen var det nog så förbluffande att komma dit någon vecka senare och fortfarande se snöklädda bergssidor. Så ska det inte se ut.

Nå, ryktet. Bernie kunde berätta att när han gått för att handla förnödenheter morgonen efter det stora snöfallet hade han stött på en snögubbe. En riktig, mödosamt uppbyggd snögubbe. Förvånats och konstaterat; det kan inte vara någon ”local” som gjort den. Det måste vara någon från ett land där man vet hur det går till att rulla snö! Eftersom gubben stod i närheten av Äldstas dåvarande bostad föll butiksskvallret på henne.

Så här såg han/dom ut!

Berättade för Pojken just idag när snön ligger snögubbedjup på balkongen. Han blev riktigt upplivad till frukosten. Av tanken att hans lata syster dels frivilligt skulle ha gått ut i snön, dels skulle ha ägt ett helt par vantar som hon kommit ihåg att ta med sig ut, dels skulle haft ork att fixa ihop tre stora snöbollar när det inte ens var riktigt mycket snö.

-Möjligtvis har hon kommit ut och rättat till någon detalj när den var klar! Eller i alla fall beordrat någon annan att göra det.

Det kunde jag ju ha talat om för Bernie också, men jag vill ju inte förstöra hennes goda rykte där borta.

För övrigt tycker jag det är fult när granriset på balkongen är så täckt av snö att lamporna inte syns. Så fick jag det sagt också, att jag fått upp balkonglamporna. Idag åker Luciadekorationerna och änglarna kommer fram i stället. Pojken har börjat hålla stenhård koll. Upptrappningen inför systerankomsten.

Annonser

7 svar to “Falskt rykte!”

 1. Ullah Says:

  Kul story!
  Jag sitter just nu och funderar över vilket som är underligast: att ta in ett riktigt träd i bostaden och klä det, eller att skaffa hem ett konstgjort träd och klä det. Nu ut och köpa ny belysning, en slinga är sönder!

 2. Annaa Mattsson Says:

  Ullah; bra fråga. Verkar som om vi kör båda i år också. Se upp så du inte får en blinkande bara!

 3. cruella Says:

  Men lyser inte lamporna lite dämpat och fint liksom under det lilla snötäcket? Det är vackert. Man brukar ju linda sk änglahår kring innebelysningen för samma effekt förr.

 4. Annaa Mattsson Says:

  Cruella; det var tjockt och täckande, åtminstone i det här haldagsljuset som råder nu. Det har säkert lagt sig ett nytt tills solen går ner, det kanske blir bättre. Åh jag minns det där änglahåret, det fick inte vi ha för det ansåg min mamma fult och stillöst.

 5. ullrika Says:

  häh! det här har hon inte berättat på facebook 😉 nä, allvarligt. det där är ett ställe jag knappt vet finns. facebook alltså.

  och så måste jag anse att ett sämre dåligt falskt rykte skulle jag apselut kunna tänka mig. det var väldigt rart det här och jag gissar hon inte lägger massa energi på att dementera!

 6. Annaa Mattsson Says:

  Ullrika; hm, jag vet inte om hon har en aning om det där ryktet, får kolla på söndag. Det finns en risk att hon kommer att säga; där ser du, du tror att det går en massa rykten om mig i stan och så är det enda du kan plocka fram en jävla snögubbe!

 7. ullrika Says:

  vilket hon ju har helt rätt i 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: