Att säga vad någon annan redan sagt

Tycker egentligen det är mer förvånande med alla dem, inklusive diverse journalister, som tror att skådisar som Morgan Alling skriver sina texter själva när de ska uppträda på galor. Mer förvånande alltså än att talet han höll på idrottsgalan delvis var plankat.

Skådisar skriver sällan sina texter själva i såna sammanhang. Det gör inte heller i allmänhet programledare av stora evenenmang. Kolla in eftertexterna. Det behövdes t ex förvånande många textskrivare till Petra Medes mediokra mellanprat i Melodifestivalen förra året. Och inte sitter Dolph och skriver på sina texter till årets festival just nu.

Det finns stora och små stölder. Så himla viktigt är det kanske inte, men den här, att knycka ett Oscarstal var nog ändå lite grovt. Knycka en knorr här och en knorr där kan man göra, skillnad är att plagiera något som när det framfördes första gången stack ut som orginellt.

Jag har tidigare kritiserat när en av landets lättviktigare författare i en av sina böcker lyfte in i stort sett en hel text tidigare framförd av framlidne komikern mm Lasse Linderoth. Och själv tog åt sig äran. Men kanske var det ingen av dem som skrivit texten, egentligen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: