Diskar man inte på Söder?

Vad fint det var med regnet som strilade!

Vad mysigt det var med allt klabbet på trottoarerna och allt brunvattnet på gatorna!

Alltihop påminde om att det faktiskt är en vår på gång i år också! Undrar hur mycket snö som smält ned och runnit undan det senaste dygnet i Stockholm.

Kommer det nytt så blir det inte lika mycket, eller hur? Det blir inte lika kallt när det snart är vårdagjämning, eller hur?

T o m förkylningen har lagt sig något, även om jag fick ett tungt återfall efter Söderpromenad i eftermiddags.

Vi såg på Melodifestivalen också. Jag tyckte om Anna Bergendahl röda converse. Hon är en fin representant för sin generation. Den som alltid håller sig på jorden med ett par klassiska kultörta converse längst ned. Opåverkade av fjårtisideal.

Pojken har lagt sig, Inhysingen har lagt sig. Det är hennes sista natt här. Vi bar saker till hennes andrahandstvåa på söder tidigare idag. En fin lägenhet i grunden men offer för inredningsnycker. Det obligatoriska svarta kaklet på väggen över diskbänken och den obligatoriska trädiskbänken. Som inte tål att ställa ett diskställ med avrinnande disk på. Som det å andra sidan inte finns någonsans att diska eftersom bänken bara har en enda grund rund ho. Kanske har inte inredningsfirmorna tänkt sig det, att folk skulle diska. De skulle bara på sin höjd spola av islådorna till drinken.

Nä jag är inte bitter och avundsjuk. Bara fascinerad av vad marknaden driver fram. Kök som inte går att varken handdiska eller torka disk i och som ändå inte har plats för diskmaskin. Det här är lägenheter som människor betalar ett par miljoner eller mer för.

Hoppas Inhysingen så småningom hittar något prisvärt och funktionellt. Med riktig diskbänk. Och garderober. Hur tänker man när man river ut garderober ur lägenheter för att få mer plats? Vad ska platsen användas till? Var har man sina kläder?

Annonser

7 svar to “Diskar man inte på Söder?”

 1. Ullah Says:

  Inte samma sak kanske, men jag kom att tänka på arkitekterna som tänkte sig trösklar när de byggde om (till) universitetsbiblioteket här för ett antal år sedan. Och klinkers. Passar inte riktigt för ställen som bör vara tysta och där man skall köra runt böcker på vagnar.

 2. Annaa Mattsson Says:

  Ullah; jodå, ännu ett exempel på när tanke verkar har saknats!

 3. frktjatlund Says:

  Säger det samma. Hur ser hjärnan ut på den som uppfann runda diskhoar? Den personen kan aldrig ha diskat några större mängder, som inte fattat att det är bekvämare om man kan ha diskgodset så nära kroppen som möjligt.

  Med tanke på lägenhetspriserna så har mång bara råd med kläderna på kroppen. Det är nog förklaringen till avsaknaden av garderober.

 4. frktjatlund Says:

  Och förresten: man diskar på Söder. Jag känner flera.

 5. Annaa Mattsson Says:

  Tjatis; en del är så grunda också så det får liksom bara plats några flata tallrikar.

  Det var något jag anade, att även folk på Söder diskar.

 6. ela Says:

  Något jag också ofta undrar över. Kök som är snygga men opraktiska som bara detta. Flyttade själv in i ett hus med ett kök som har minimal små arbetsytor. Det är ju något vi kommer att årgärda lätt då jag själv är specialist på diskbänkar. Jå. Även sånna finns 😉
  Härlig blogg du har
  Hälsningar / ela

 7. Annaa Mattsson Says:

  ela; brukar annars mest vara fascinerad över enorma golvytor i framförallt villakök. Det blir ju inte nödvändigtvis mer arbetsyta för att det är mer golv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: