Åh, ljuva sportlov!

Åh vad det är roligt med sportlov!

Det här är väl vårt sista, riktiga. Normalt kanske inte skillnaden varit så stor denna första dag mot vanliga måndagar, Pojken börjar ju inte förrän efter lunch. Men det blir skillnad ändå, det märktes igår att söndagsångesten var som bortblåst, han var hemma hos en kompis till sent utan panik över allt som ligger framför i veckan. Kom hem med lätta steg med sista tuben.

Och så är ju Äldsta här! Det innebär soffan full av två syskon som hänger över dator och tittar på videoklipp, lyssnar på musik, smular ned. De stördes bara av att jag min vana trogen vandrade omkring med telefonen under ett längre planeringssamtal. ”Du stör!” – ”Det är här är min arbetsplats!” – ”Bara vid ditt skrivbord, håll dig där!”

Bara en enda sak fattas; den andra systern!

Äldsta har varit iväg på jobbintervju. Köpte semlor på hemvägen. Lyxiga. Samt ett paket färdiga plättar som hon just värmt i mikron. Ett bevis för att man lätt går i barndom som utlandsboende. Ingen här har ätit färdigköpta plättar på åratal. Gissar att det blir falukorv också innan veckan är slut. Och brun pulversås till pennmakaroner och Mamma Scans. (Litet paket den här gången, vi slängde 3/4 kilo efter julbesöket.)

Fast förmiddagen var lite hemsk. Hade snorvadd i hela huvudet, öronen sprängde. Somnade om efter lite mailpyssel. Drömde att det var jordbävning. Dova vibrerande ljud alldeles tydliga. Vaknade och hade kvar ljuden i hela huvudet. Katterna satt och stirrade stint ut genom fönstret. Gick upp och tittade till slut. Takskottning. Ett ton snö utanför.

Trycket i huvudet har lättat något. Snön lyser gråsvart på marken i stället för på taket. Skräpet tornar upp sig på soffbordet. Disken på diskbänken.

Diska och röja ska jag göra på söndag i glappet mellan Äldstas resa och kärt vänbesök!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: