Dagens morsa, dagens converse

Mycket mammafunderingar så här i sportlovstider. Inte så konstigt när det plötsligt är utflugen dotter på besök. Besök? Det är som om hon aldrig varit borta, bara tagit en sväng till någon kompis eller pojkvän ett par nätter. Disk lämnad på bordet, dator och två telefoner igång samtidigt. Den ena, den fasta telefonin, ringde hon just ett långt utlandssamtal på.

Läste ut den gamla mammaboken. Blandat. Flera av skribenterna var anlitade för att de var kända personer. Det är inte säkert att man har något att säga för att man är känd. Och även om man har något att säga så är det inte säkert att man kan få det sagt om man inte kan skriva.

Cecilia Torudd skriver rutinerat och träffsäkert med stor självdistans. Om präktighetsniten som kom på skam. Hon gjorde ju så rätt i att uppfostra i nit och redlighet och barnen nallade ur den gemensamma reskassan ändå. Och så oron som kom att fungera som en barriär mellan mor och barn upp i vuxen ålder, barnen som vid 35 fortfarande fick något vaksamt i blicken när de kände mammaoron i luften. Precis tvärsemot dagens skrytmorsor. Deras barn kommer självklart att tacka dem för deras nit och oro.

Roligast är Alice Bah. Tidstypisk eller generationstypisk, jag vet inte. Men idag skulle hon vetat att man ska tacka och dyrka. I stället skriver hon om sin mammas reaktion på att dottern blivit erbjuden att medarbeta i den här boken. ”Men du kan väl inte skriva!” Så där säger ingen morsa 2010! Åtminstone skriver dom inte i sina bloggar att dom säger det. Där skriver dom; ”Men å underbaraste lilla unge, så alldeles fantastiskt  för henne som är det vackraste och mest begåvade som finns på denna jorden. Det kommer att gå hur bra som helst för henne i heeeeela livet! ALLA kommer att älska henne!”

Jag vet ju inte hur det kommer att gå för de där tjejerna. Men jag vet att det har gått jäkligt bra för Alice Bah. Bättre än för de flesta.

Här kommer dagens converse. Båda Mellans. Det ena paret har varit kritvita. Det framgår inte riktigt hur anfrätta de är. Klassiska festivalskor.

Annonser

4 svar to “Dagens morsa, dagens converse”

 1. Ullah Says:

  Men vad läser du för mammabloggar egentligen, Annaa!!!??! Det finns annat! (Denna, till exempel.)

 2. frktjatlund Says:

  Och sen ska barnen vara med i Idol och käfta mot när juryn sågar deras insatser. Alla skrattar åt filmsnuttarna på Youtube med deras usla sång. Bara för att ingen någonsin sagt sanningen.

  Det säger jag trots att min egen morsa aldrig missade tillfällen att tala om hur korkade vi var. Men det måste finnas något mittemellanläge att sträva mot.

 3. Lotten Says:

  Mammor och barn är alltid intressanta att iaktta. För på något sätt funderar man mer över det än relationen till papporna. Om inte de är alkoholister eller misshandlar då…
  Trots att jag blev peppad till max, eftersom jag alltid kritiserade mig själv (och de ville uppväga det), och jag ser att jag kanske lidit av sviterna av det, så kan jag inte låta bli att göra samma sak med barnen. Peppa dem när de säger ”jamen, jag är så dålig på det”. När de pratar om saker som de är minst lika bra på som sina jämnåriga.
  Men balansen är bra svår.

 4. Annaa Mattsson Says:

  Ullah; de finns där ute, de finns… Och de finns i verkligheten också. Jag har vänner som jag aldrig borde tala om barn med.

  Tjatis; ungefär så ja. Min mor hade starka sådana drag också. Mellanläge vore önskvärt.
  En sak jag funderar över är dessa barn som låter sig pushas och curlas. Mina har satt fötterna i spjärn. Särskilt den äldsta. Hon hatade tidigt att höra att hon var ”duktig” för då kände hon tryck och förväntningar på sig.

  Lotten; sant, om papporna. Jag är lite ursäktad pga omständigheterna. Men jag har ohyggligt svårt för alla sk ensamstående mödrar som låtsas som om de är helt ensamma med barnen men där det i själva verket finns en pappa som barnen åtminstone träffar regelbundet.

  Balansen är jäkligt svår, jag håller med. Det gäller att peppa rätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: