Irländare har dålig smak

Nu bär det snart in till stan för att titta på Melodifestivalen hos vännerna J&L.

Undrar vad jag tycker. Darins låt har jag hört så mycket så den sitter som en smäck i öronen. Eller vad man nu säger. Så det är svårt att jämföra med de andra.

En sak tycker jag i alla fall, och det är att Irland har valt fel låt. Den som vann är skriven svenskarna Lina och Mårten Eriksson och sjungs av Niamh Kavanagh. Hon vann 1993 med en ungefär lika aptrist låt som iår.  Vacker röst har hon i och för sig men vunnit skulle naturligtvis Mikey Graham ha gjort. Det är de flesta som tycker något om musik på Irland överens om. Mikey är den lite anonyme Boyzone-medlemmen, han som fortfarande ser mest ut som en vanlig Dublinman och därför när som helst kan väntas dyka upp obemärkt på vilken bar som helst, inte minst för att han bara är en tvärhand hög.. Han är så anonym att många nu förvånas över att han faktiskt kan sjunga riktigt hyggligt, det märktes aldrig i Boyzone.

Att det blev fel låt beror naturligtvis på att på Irland är det bara folket som röstar. Irländare har konsekvent dålig smak. Ett utmärkt exempel på det är den klänning Niamh Kavanagh bar i finalen. Hon har t o m blivit rådd att byta. Hittar ingen bild på den så det blir en på Mikey Graham i stället. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: