Fattiga barn i länder

Nähä, jag har inte lurat någon alls idag.

Inte har jag låtit mig luras heller. Solen skiner inte så jag kan inte ens låta mig bedras av den och ta på mig för tunna kläder.

Det är faktiskt lustigt. Varför går inte folk barbenta? Birgitta hade sett en man i shorts i Slottsskogen i söndags. Jag såg en kvinna på Centralen i fredags med bara ben och sandaler nedanför kjolen. Varför är de inte fler? Varför rullar inte alla de som springer barbenta vid samma temperatur i oktober och tjatar om att det är sommar, ner långstrumporna nu? Är det för att de inte vill visa sina vita ben?

Det är ingen stor sak men det är sånt jag undrar över. Och tänker att gamla vännen Lena i Göteborg säkert har putsat upp sina gamla ecco till en dag som denna. Att ha till gamla jeanskjolen eller shortsen. Generellt är göteborgare bättre på att ta ut svängarna med våren. Minns att stockholmsbarnen fortfarande gick i bävernylon och allvädersstövlar när våra redan börjat nöta ut säsongens första par tygskor. Pojken brukade alltid börja med sandaler till påsk.

Jag minns alltid allting rätt.

Annat jag undrar över är varför jag inte bad Mellan ta ned påskpynt när hon ändå var på vinden och hämtade gamla kläder. (Puh, klänningen hon sökte fanns kvar, den hade inte skänkts till fattiga barn i länder. Det där uttrycket har vi sparat sedan ett socialistiskt sommarläger för länge sedan då de närvarande barnen uppförde ett teaterstycke och pengar skramlades ihop bland publiken. Eftersom allt på detta läger naturligtvis gick politiskt korrekt till föreslogs (av vuxna) att pengarna skulle gå till barn i fattiga länder. Ett barn tyckte dock att man kunde stuva om orden till ”fattiga barn i länder” och gå och köpa godis i kiosken för alltihop. Förslaget väckte mycket stort gehör. Bland barnen.)

Nu har Mellan varit ute och provianterat. Och konstaterar att allting är dyrare i Sverige än yogurt och frukt. Hon köpte yogurt och frukt.

Annonser

10 svar to “Fattiga barn i länder”

 1. Rutan Says:

  Det vet du väl, att våren ska frysas in och hösten svettas in!

 2. Annaa Mattsson Says:

  Rutan; ja men det är ju det jag säger, därför jag inte fattar var alla de där som sprang barbent i ett par plusgrader i höstas är nånstans nu.

  Själv är jag som vanligt alldeles lagom klädd!

 3. Ullah Says:

  Jag har fortfarande långkalsonger.

 4. Annaa Mattsson Says:

  Ullah; det gör du säkert alldeles rätt i. Jag har ordentligt ylle under den lite tunnare rocken. Yllekappan jag gått i några dagar var egentligen för kall.
  Jag tycker lagom är bäst både höst och vår.

  Om några dagar har du de första bikinibrudarna i Slottsskogen, jag lovar. Det händer inte lika ofta här.

 5. Bloggblad Says:

  Nu skrev Rutan det jag lärde mig när barnen gick på dagis. Själv är jag väl påklädd året om, glömmer ofta att jag inte alls fryser som förr.

  Skolbarnen klädde av sig jackorna så fort det gick över nollan och solen tittade fram…

 6. Simone Says:

  Jag bytte till vårjacka igår. Ångrade mig omedelbart för jag frös. Den åker in igen:-)

 7. Rutan Says:

  Det blev ett omedvetet aprilskämt. Det är våren som ska svettas in och hösten som ska frysas in.

 8. Annaa Mattsson Says:

  Bloggblad; jag var ett sånt där barn som behöll vinterkappan knäppt när de andra på sin höjd hade kofta. Vet inte riktigt varför, men det började nog tidigt det där, att jag inte fattade varför man skulle frysa frivilligt.

  Simone; har gjort ett par ångringar jag också. Här är det ungefär 0 nu, dotter drog iväg i klädsel som vore det +10.

  Rutan; he he…

 9. Bloggblad Says:

  Härligt att det fanns fler såna barn… Ända tills jag kom i klimakteriet hade jag raggsockar om nätterna året runt, två täcken och en filt samt kofta om nätterna.
  Nu är det underbart att inte vara så frusen längre.

 10. Annaa Mattsson Says:

  Bloggblad; klimakteriet förändrade inget särskilt för mig, det gick rätt obemärkt förbi åtminstone vad gäller frysande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: