Runda påsar utan snören

En bra sak med att ha dotter på besök var att vi kunde köpa en stor Fortuna med gott samvete. Ett kilo choklad känns inte helt ok för bara en mamma och en pojke. Inte ens om den kostar 99 kronor.

I Fortunaaskar finns det flera körsbär i likör. Och ännu fler ägglikörpraliner.

Nu är den slut.

En annan bra sak är att man kan äta pyttipanna. Pojken avskyr den rätten. Det är skolans fel. Som slängde ned för mycket gamla rester, med betoningen på gamla. Å andra sidan fick det inte Mellan att få någon som helst avsmak.

Eftersom Mellan inte längre är vegetarian delade vi ett paket av bästa frysta sorten. Två ägg var till. (Väldigt små de billiga påskäggen är i år!) Och så åt jag rödbetor. Undrade försiktigt om vi skulle ha några grönsaker till men Mellan sa att grönsaker är överskattat. Kul uttalande av en fd vegis.

Hon hade flera anledningar att sluta. En att hon tyckte det var ohållbart att å ena sidan inte äta kött men å andra sidan använda skinn som material i skor och kläder. En annan, tror jag, att hon ville ha i sig mindre mängd kolhydrater och att hon inte gillar rotfrukter. Man fastnar som vegis lätt i ett kolhydratträsk bland alla bulgurröror och nyttiga brödlimpor.

En tredje bra sak är att hon kom ihåg att ta med sig teet hon köpt. Fyrkantig pappburk från Sainsburys med runda påsar utan snören.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: