Avskräckande pippi

Jo för resten, nu har jag frågat runt rätt ordentligt och kommit fram till att det där med påskfjädrar som dekorationer utomhus, antingen i träd och buskar  i trädgården, eller i en bytta på farstukvisten, det är åtminstone i den sydligare halvan av Sverige en ny företeelse.

Vännen G ute på Värmdön uttryckte saken så här;

-När vi tog en promenad såg vi att många satt fjädrar i buskar så då gick vi hem och gjorde det också! Det har vi aldrig gjort förut och det förekom absolut inte på mina föräldrars tid.

Lustigt med nya traditioner. Undrar vem som började. Om ett par år, om inte redan, kommer det att finnas massor med människor som är övertygade om att man ”alltid” gjort så.

Själv undrar jag varför det inte kommer några småfåglar till våra talgbollar. Köpte ju en sån där dekorativ fågelformad pryl och stoppade in dem i men bara en enda skata var framme för ett par månader sedan och kollade lite. Luktar det gammal härsken talgboll lång väg? De hade ju legat rätt länge i skafferiet. Är själva den knallröda hållaren med en fågeldekoration avskräckande? Eller beror det på alla fjädrarna som lillkatten dekorerade balkongen med tidigare i vinter?

Man slipper i alla fall allt sprättet över balkongen, fåglarna tycks få mat ändå och hållaren är snygg där den hänger.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: