Hamnade rätt i valbarometern

För övrigt tycker jag att de politiker, som svarat på frågorna i den valbarometer som finns i några dagstidningar, ska tänka efter en gång till innan de ropar i media att det är fel på barometern.

En socialdemokrat säger att hur hon än kämpar så blir hon bara vänsterpartist. Gråt inte, det är ju rätt block i alla fall! Det kunde varit mycket värre. Några borgerliga politiker hävdar att det är omöjligt att göra testet utan att bli klassad som sverigedemokrat.

Så synd. Jag riktigt lider med dem.

Jag testade för skojs skull och kom fram till ett resultat som stämmer väldigt väl in på var jag står politiskt. Jag är helt enkelt lite mörkare röd och mer grön än vad som gäller för att vara en normal sosse. Däremot är jag väldigt lite smygborgare. Sympatierna för regeringspartierna hamnade inom felmarginalen, typ. På så sätt var den här barometern tydligare än de flesta andra jag testat.

Att många hamnar fel beror väl helt enkelt på att man mer röstar av tradition och utifrån en uppfattning om vad partierna står för än åsikter i utvalda frågor. Det tror jag inte minst sossarna ska vara glada för…

Sverigedemokraterna då? Är ett obehagligt men klurigt parti som ålar sig fram mellan de olika blocken, helt avsiktligt för att locka väljare från båda sidor. Upphovsmännen bakom barometern har helt enkelt inte lyckats ställa frågor som gör att man både får fram  blockgränserna och skapar en riktig sd-profil. Därför hamnar sd t o m för mig på 20 procent. I en egen kolumn mitt emellan blocken. Och där kommer de väl att förbli även efter valet. Fast inte med den procentsatsen.

Annonser

5 svar to “Hamnade rätt i valbarometern”

 1. Evis Says:

  Jgag tror att man automatiskt får SD om man är emot euron.

 2. Rutan Says:

  Det var inte svårt att se var man skulle hamna om man som jag vände på kortet ibland och läste argumenten för och emot. Jag blev positivt överraskad av att det stämde så väl. Det mest främmande längst bort till höger, men en obehaglig sd-stapel i mitten. Inslingrad, precis som du säger. Frånsett den, var det helt rätt!

 3. Annaa Mattsson Says:

  Evis; ja, det gör säkert några procent, men inte så att det dominerar! Om man har fått 80 procent sd så beror det på annat. Borde nog t ex den unga centerpolitiker som har skrikit högst fundera över. Men just i Skåne har väl centern för övrigt utmärkt sig förr.

  Rutan; informationen bakom korten var bra och korrekt, men jag gissar att de flesta inte vände.

 4. Evis Says:

  Jo det är klart, men jag menar den lilla SD-stapel som alla jag känner fått kommer sig av euromotståndet.

 5. vildhunden Says:

  SD 20 procent? Jag tror jag fick 25 % SD. Vad sjutton mer än euromotståndet har jag då gemensamt med dem? Jag tror att jag alltid försöker sätta hastighetsrekord när jag klickar och kollade inte informationen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: