Framstupa sidoläge?

Lite synd tyckte jag allt om mamman och dottern på tuben idag. Där satt alla vi som både kollat ut genom fönstret, på termometern och på väderprognoserna. Med jackor, jeans eller rejäla leggings, ordentliga skor, paraplyer, extrakoftor i väskan och inställda planer i mobilen.

Och där stod de, barbenta i tunnaste sandaler, mamman i dagens kortaste lilla kjol, minsta lilla tajta linne,  flickan i något som med god vilja kunde kallas solklänning  men bäst kunde beskrivas som ett lite längre linne, med inget annat än frusna ben nedanför. Mammans handväska rymde inte minsta extraplagg, jag tittade särskilt efter.

-Det kanske ändå inte blir någon picnic, hörde jag henne säga när tåget körde den korta sträckan under grå himmel i hällande regn mellan Gamla Stan och Slussen.

Nä, jag hoppas det. Att de fick komma inomhus snart och att flickan fick en varm filt om sig och fick låna något plagg för hemvägen.

Men det lustiga var att hon blängde så anklagande på oss andra i vagnen, mamman. Som om det var vi med våra kläder och paraplyer som förstört dagen för henne. Som om det var hon som var rätt och vi som var fel.

Regnet gör förstås att grönskan djupnar ytterligare. Det har doftat otroligt av sommar de senaste dagarna. Varm fuktig grönska. Och så lite hägg. Snart slår syrenen utanför dörren ut, hoppas skomakarn hann fara på någon liten kortis över helgen i alla fall.

Inomhus konkurrerar porslinsblommor, doftranka och liljekonvalj om doftutrymmet. Det är nästan lite synd att de inte får dofta var för sig. Särskilt liljekonvaljen.

Och jag är så glad att vi hann med en middag på balkongen igår innan temperaturen sjönk för den här gången.

Syrén för resten. I min barndom hade vi alltid, dvs det tre åren i småskolan, stora fång av syrén i klassrummet. Men det är ju bara den 23 maj och ett par veckor till skolavslutning! Den här sommaren tar ju för fan i som en otränad Göteborgsvarvslöpare. Hoppas bara att den inte kollapsar på kuppen, den också och blir liggande i framstupa sidoläge bredvid banan!

Sista sommaren jag var i Norrbotten slog syrenen i svärföräldrarnas trädgård aldrig ut. Undra på att jag inte ville åka tillbaka.

Annonser

9 svar to “Framstupa sidoläge?”

 1. bermudabenny Says:

  om alla bara kunde ha shorts eller kjol året runt så tror jag till slut att klimatet rättar sig efter oss 🙂

 2. Annaa Mattsson Says:

  BB; ha ha, men lite tveksamt! Se på engelsmännen, de framhärdade länge med att klä sina barn i kortbyxor eller kjol med knästrumpor året om, men gav upp till slut.

 3. Rutan Says:

  Jag trodde att det skulle bli lite rättvisa när vi gick med i EU. En utjämning liksom. Lite mer medelhavsklimat hos oss. Men inte då.

 4. -loa Says:

  …och engelsmännen drabbades av reumatism i st f ett varmare klimat. Nu för tiden byltar de nästan på sig som vi gör.

 5. Annaa Mattsson Says:

  Rutan; det kommer, det kommer, men det beror inte på EU.

  -loa; blev nästan lite besviken när jag såg släktens barn i långbyxor av mjukismodell, till skolan. Å andra sidan läser jag följande instruktion för sommarmundering för pojkar på gamla vännens skola:

  *Blue short sleeved shirt
  *Grey shorts (not long trousers)
  **Blazer with school badge
  Brown sandals (not with open toes)

  Ordning och reda ska det vara, korta byxor men inget fladder med tårna!

 6. frktjatlund Says:

  Mellan hägg och syren blev inte längre än en vecka det här året. Och vi vände hem och hämtade regnponcho. Och den planerade picnicen i Tanto ställdes in. Det blev utflykt till köksbordet med kött grillat på gården av ensam frusen man. Det gäller att anpassa sig.

 7. Annaa Mattsson Says:

  Tjatis; pragmatism och lyhördhet för snabba förändringar hör den svenska sommaren till. Skomakarn var tillbaka vid sin läst idag.

 8. Bloggblad Says:

  Ingen fara, sommaren bara tränar med små ryck och sen vilar den sig… för att komma igen lite senare.

 9. Annaa Mattsson Says:

  Bloggblad; visst, så är det ju varje år. Kanske är det självbevarelsedriften som gör att så många glömmer det. Vintern skulle kanske bli ännu tyngre om man kom ihåg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: