Hundra gånger mer än du kan säga!

Nej, jag älskar inte Ryan, utom ibland, men jag börjar tröttna på såna här artiklar.

”Flygbiljetten dubbelt så dyr när det var dags att betala!”

Jadå, för all del. Den kunde faktiskt vara femtifem gånger så dyr också, när biljetterna kostade en krona. Eller hundratio. Eller hundratio gånger mer än du kan säga när biljetterna kostade noll. Innan tilläggen.

Men rätt ska vara rätt, priset kommer inte som en överraskning på slutet! Det höjs successivt från första klicket, så att det enda som läggs på i sent skede är bokningsavgiften. Den kan man alltid lita på. Samma pris per biljett hur många man än beställer. Det lönar sig aldrig att gruppboka med Ryan. Det är snarare mycket vanskligt.

Ryans prislögn är kort. Det vet alla som någonsin beställt en resa. Varför kan inte årets sommarvikarier på redaktionerna testa? Det gjorde några förra året.

Om de testar ska de upptäcka att redan vid första klicket efter att man har valt avresedatum/tid på sajten så kommer tilläggen för skatt och bokningsavgift upp. Då är det många led kvar innan det är dags att betala. Sajten är pedagogisk, priserna syns tydligt hela tiden, man har gott om tid på sig att svettas, kolla och ångra. Det är förstås därför Ryan lägger ner linjer hela tiden. Efter ett tag hade t ex alla Västeråsbor börjat fatta vad som gällde. Det var inte så billigt som de hoppats att åka till Dublin. Ryan mutade med enkronasresor ett tag, sedan lade han av. Han har inget avtal med irländska staten om att tillhandahålla turister från Västerås.

Man kan tycka en massa om Ryan, t ex om den numera militäriska disciplinen med vilken storleken på handbagage kontrolleras vid gaten. Där borde informationen om att man inte är ”räddad” för att man passerat säkerhetskontrollen vara ännu tydligare. Att nålsögat har flyttats från incheckning och säkerhet till gaten.

Och man kan vara svinsur för de hutlösa priserna för att få med sig bagage och på den märkliga företeelsen ”incheckningsavgift” när det är man själv som checkar in.

Det finns liksom så mycket att irritera sig på att man inte behöver slarva i kritiken!

Sen sitter man där lik förbannat och trixar med Skyscanner och upptäcker vilka det är som nästan alltid ger det billigaste alternativet. När man t ex vill till Belfast.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: