När sommaren klingar av

Plockar in de stora utomhusbadlakanen i tvätten. Det kunde jag gjort för länge sedan, ingen som använt dem på många veckor.

Har varit mycket om ”hur svenskar är” på olika bloggar den senaste månaden. Undrar om det är svenskt det där, att kasta sig över sommaren när den kommer, men sedan låta den vara ifred. En flicka badade, en flicka solade runt midsommar och någon vecka framåt, innan den riktiga värmen kom. Sedan har badlakanen legat stilla. Äldsta hade sin bästa solperiod redan i maj, på de irländska stränderna.

Min höstångest är inte lika svår som den varit, då är nog själva livets höstångest värre, men visst är det lika sorgligt varje gång, att plocka bort sista resterna av sommar.

Patetiskt hade det varit att låta badlakanen ligga kvar ett par veckor till. Om jag vinkat av Äldsta vid flygbussen den 1 september och gått hem och skakat ur junigräset och lagt den gamla spanska frottén i tvättkorgen. Bättre att ta undan dem nu.

Jag vill ha den kvar lagom mycket,sommaren. Inte spriga barbent i sandaler i oktober, men inte dra på murriga höstjackan och yllehalsduken i augusti. (Drygt 20 grader var det igår, damer med höga stövlar och knäppta kappor på stan!)

Ett sätt som vi bevarade den på förr i tiden var picknickarna. Gällde bara att ta sig ut i tid i de ljumma septemberkvällarna, annars lade sig mörkret innan vi hann äta upp.  Såg fånigt ut med en barnfamilj hemkånkande i mörkret. En gång lyste en polislampa på oss, de letade efter nån förrymd brottsling i Slottskogsmörkret och fann bara oss.

Picknickkorgen har vi inte använt sedan vi kom till Stockholm för sju år sedan. Tror nästan att barnen glömt att den finns. Och antar att det är de som bor närmare utflyktsmålen som har med sig attiraljer när det vankas egna picknickar. Eller så kanske de bara tar med sig några engångsmuggar och äter med händerna direkt från påsar. Vad vet jag?

Vet mest att jag inte fann sovsäckspåsen inuti sovsäcken som jag hoppats, då ligger väl inte tältpåsen i tältet heller. Puh, det är mycket en gammal mamma måste utstå innan festivalerna klingar av.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: