Tung söt smak i munnen

Nu står min säng på sin rätta plats också. Och skrivbordet, och en hel del till. Så som det ska vara så länge Mellan bor här. Det blir bara bättre och bättre.

Hur flytten skulle ha gått utan Mellan är väl svårt att säga. Betydligt långsammare framförallt. Och så här hon minst dubbelt så stark som jag. Vi skriker nästan aldrig åt varandra. Utom någon gång när vi lagar mat. När vi är lika korkade båda två på hur en möbel ska sättas ihop biter vi ihop och sväljer förtreten, skyller inte på den andra. Undrar hur det här ska sluta?

Vi gjorde såna där rotfrukter i ugn. Mycket rödbetor, lite palsternackor, ganska mycket lök. Lite för mycket olja. Det var rätt gott ändå. Tack vare att vi bara hade en enda liten palsternacka. Och gräddfil till. Och smält ost ovanpå. Men ändå inget att åbäka sig över. Jag har en tung söt smak i munnen. Men nu har vi gjort det en gång i alla fall! Mellan tar ev med sig resterna till lunch imorgon. Hon har fortfarande inte fått något studiemedel. I helgen dök det plötsligt upp ett mail från CSN. Efter 3½ vecka. ”Vi vill ha in dina studieresultat från förra året.” Blir mycket intressant att se vad nästa steg blir, eller snarare hur länge det dröjer. Jag trodde CSN fungerade hyggligt nu för tiden. De där studieresultaten skickades för övrigt in för en månad men ligger förmodligen hos en annan handläggare.

Jäklar, nu har redan ny vecka börjat. Jag har hittat lådan med almanackor så imorgon ska jag spika. Och kanske hitta lådan med smålampor också. Kanske.

Annonser

2 svar to “Tung söt smak i munnen”

  1. malou Says:

    Räkna med lååång tid hos CSN, om det inte är ett vanligt ”A4-ansökan”. Och det är inte bättre på Lånekassen i Norge heller, särskilt inte för svenska medborgare som aldrig bott i Sverige och skall läsa i ett tredje land. Vi är luttrade …

  2. Annaa Mattsson Says:

    Malou; ja det är lite fantastiskt. Pojkens fick sin bekräftelse på att hans ansökan registrerats och besked om den var beviljad samma dag. Två dagar efter han skickat in. För Mellans del verkar det ta minst tre veckor mellan varje gång handläggaren tar ett grepp i just den in-korgen. De kompletterande uppgifterna hade de ju kunnat be om för just tre och en halv vecka sedan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: