Tänk inte på det så går det över!

En trevlig fest var det igår hos barndomsvännen. Särskilt roligt att träffa en annan gammal ungdomsbekant efter flera decennier. Nej nej, jag menar inte så, särskilt roligt var det förstås med själva födelsedagsbarnet, men det var kul att väcka en massa tonårsminnen till liv också!

Det är lustigt hur olika man har det. Vi har inte så mycket släkt, bara en enda någorlunda jämnårig kusin till barnen, t ex. För övrigt en av de två släktingar som finns i Stockholm, den andre har jag inte ens facebook-kontakt med. Vännen L har två systrar, det innebär sju kusiner i hyfsat jämn ålder. Med en knippa pojk/flickvänner närvarande så blir det snabbt ett stort gäng och utökat med en handfull vänner ett riktigt stort middagssällskap.

Det ger förstås en viss trygghet, det där med en stor släkt/familjeskara som dessutom bor nära varandra. Inte minst på bemärkelsedagskalasen. Födelsedagar, studenter och sånt. Det finns alltid ett säkert gäng. Har man bara vänner och bekanta måste man alltid börja från noll. Kan aldrig vara säker på att någon kommer över huvud taget. Det är ju därför vi inte haft några studentmottagningar här t ex. För litet säkert underlag att luta oss mot.

Så någon tillställning liknande L:s blir det inte på den så småningom stundande bemärkelsedagen. En rätt så ångestfylld dag ska inte hetsas upp ytterligare med den stress och ångest som det innebär att ordna kalas.

-Men en tårta kan vi väl ha? sa Mellan lite försiktigt. Bara vi.

Det kan vi väl. Och absolut inga presenter. Men det är långt dit. Och jag tycker för en gångs skull riktigt bra om moderns devis, den som hon tog till för att vi inte skulle gnälla över variga skrubbsår och hon slippa bry sig;

Tänk inte på det så går det över!

Annonser

5 svar to “Tänk inte på det så går det över!”

 1. h-lady Says:

  Men jag gör ju så… Tänker inte på det MEN andra tänker, frågar, tjatar. Om jag fortsätter att inte tänka på det är det säkert att det går över då?
  Här blir det inte tårta… *Nopp*
  Va´ rädd om dig/er.

 2. Annaa Mattsson Says:

  h-lady; jag har i alla fall tagit bort min födelsedag från Facebook. Och jag noterar att nu flera ur mitt gamla ungdomsgäng har passerat dagen utan att jag har hört ett knyst om några kalas eller insamlingar. Bara ett enda firande där och ett enda ur ett av mina nyare nätverk. Så det är gott hopp!

  Jag har ju några passionerade tårtmonster till barn så de lär väl inte ge sig.

  Men jag jobbar stenhårt på att inte tänka på det.

 3. cruella Says:

  Och jag som hade sett fram emot baluns på syltan på torget, kanske rentav på en torsdag – eller när var det det bjöds ekivok dans?

  Äh. Skoja. Fast bara lite.

 4. Evis Says:

  Jag och Cruella får väl dyka upp någon helt annan dag (jag kan inte för mitt liv komma ihåg när det är, har bara ett vagt minne av årstid, eller snarare väderlek) och dricka och titta på ekivok dans.

 5. Annaa Mattsson Says:

  Ja ja, vi får väl se…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: