Pedagogisk promenad

När barnen var så hade vi en bok som handlade om den lilla duvungen Vinga. Hon var nyinflyttad med sin familj till ett nytt område av små hus som allesammans såg likadana ut. När hon blev ombedd att cykla iväg och köpa sylt till pannkakorna kom hon vilse gång på gång, kollade bakom den ena efter den andra av likadana dörrar, kom fel varje gång. En del hus var riktigt obehagliga och den lilla stackaren blev räddare och räddare och längtade mer och mer hem.

Så där känner sig Mellan lätt om nätterna. När hon missat hållplatsen i Sätra och måste gå hem från Skärholmen. Först problemet att hitta rätt väg i mörker och snödimma, som det var i natt, sedan problemet när hon närmar sig hemmet och ska gena mellan husen och hela tiden hamnar utanför fel dörr fast hon är säker på att hon är hemma. Inatt var det dags igen. 15 grader kallt, kissnödig och utan vantar dessutom.

Än så länge har hon inte börjat ringa på fel dörrar och blivit inbjuden på pannkakor och blåbärssylt hos fladdermöss. Men det kan komma vilken natt som helst.

Tror vi ska ta en pedagogisk promenad i dagsljus någon dag.

Annonser

4 svar to “Pedagogisk promenad”

 1. cruella Says:

  Det låter ju hemskt läskigt! Hon får kanske sluta vara ute på nätterna… När slutar tunnelbanan gå egentligen?

 2. Annaa Mattsson Says:

  Cruella; sista tåget går en stund innan ett från stan på vardagar. Borde ju kanske räcka, men… På fredag lördag går tuben hela natten. Nattbussen är ok, men hållplatsen i Sätra väldigt diskret. Särskilt om man nickar till lite. I Hagsätra bodde vi vid ändhållplatsen, dessutom ropades hållplatserna ut där.

 3. frktjatlund Says:

  Hänger du dessutom upp plastremsor längs vägen, så kanske hon har lättare att orientera sig.

 4. Annaa Mattsson Says:

  Tjatis; skitbra idé! Borde kunna skickas in till någon tävling om bästa curling-tipset, tror Tara har en. Självklar vinnare? Nu sitter jag med Enirokartan och mobilen medan jag hör knarret av hennes fötter i snön.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: