En och annan rar ärta

Fyndade på rean hos ÖoB. Varsin adventsljusstake för 19 spänn till Pojken och Mellan. Ett knippe röda bär och ett knippe svampar till var och en. Mossa får de köpa själva.

Jäpp, har i rätt så färskt minne när vi drog runt i timmar Mellan och jag för att hitta en klassisk adventslåda till Äldsta när hennes dåvarande pv skulle komma på besök med order att hämta hem bland annat en sådan åt henne. En vanlig adventslåda med ljushållare i botten och plats för mossa, svampar och röda bär. Hittade till slut en till reaöverpris på en underskymd hylla hos Ålle. Det året var alla adventslådor gigantiska baljor med plats för stora blockljus som räckte längre än till påska.

Nu är jag preparerad. Inför ifallom. Pojken hämtade ju en elljusstake redan i år. Mellan kan ju ha sin låda som dekoration, om man inte ger henne tändstickor. Eller sätter i fuskljus. Skulle inte våga lite en sekund på Mellan ensam i ett rum med levande ljus. För snart ett år sedan höll hon på att brinna upp i Glasgow. Eller smälta ned. Just när jag befarade att hon skulle frysa ihjäl i sitt källarrum hade hon köpt ett elelement som hon ställt för nära sängen. När hon vaknade var en del av täcket och halva lakanet, helsyntetiskt, borta. Förmodligen klarade hon sig pga av snålheten, hade hon köpte lite dyrare bomullslakan hade de fattat eld.

Det finns faktiskt ingenting på rean. Jag avvaktar mina vanliga modehus, Monki och Weekday, tills det blir halva reapriset. Skor får jag inga. Den beräknade summan för skor är den jag slarvade bort genom att fegskita mig och inte köpa irländska tågbiljetter i förväg. Var tvungen att räkna ut idag. 800 spänn. Fånigt, man ska inte känna till länders rabattsystem för väl. Hade det t ex varit i Portugal eller så så hade jag inte haft en aning som att jag slarvat bort några pengar. Skulle varit själaglad att jag lyckats utvinna biljetter alls och kommit fram.

Läste bloggstatistik över förra året. Nedslående. Från att ha mer än fördubblat besökssiffrorna mellan januari och februari och sedan lyckats behålla läsarna över våren hade jag en våldsam dipp i juli. Och lyckades bara återerövra hälften av besökarna, knappt. Jag gissar att det är en växelverkan. Jag gör lite färre inlägg. En del av mina vanligaste länkar gör ännu färre. Tror jag t ex tappat en del besökare från Evis. Men man ska väl för fan klara att hålla kvar sina läsare för egen maskin? Nu har jag en del nya, många länkade från en speciell blogg. Jag gissar att de blir besvikna. Jag lever inte upp till mitt rykte i kommentarerna. Jönsar på om julpynt och annat.

Men jag säger till er, nya läsare, som jag sagt så många gånger förr; hållbarheten som änka är mycket kort, omgivningen tappar väldigt snart intresse för en i just den rollen. Då måste man finna andra saker att fylla sitt liv med och skriva om. Julpynt och gnäll över mänsklighetens förfall t ex. Men håll ut, det kan komma en och annan rar ärta. Kanske. Kommentera gärna, det underlättar kommunikationen!

Annonser

4 svar to “En och annan rar ärta”

 1. Malou Says:

  Gills de här som kommentar?? Jag har faktiskt ingenting att skriva..:-)

 2. Malou Says:

  ”..det här..” ska det stå. Egentligen.

 3. Annaa Mattsson Says:

  Malou; ha ha, båda gillas i statistiken! Och av mig. Men du har så rätt, det är inte alltid man har något särskilt att säga om ett inlägg man läst.

 4. åsa Says:

  Jag har massor att säga, men har inte förmågan att få ner det skriftligt…
  Njuter bara av att få läsa din blogg..
  Ha dé!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: