Tungt party i London

Och vad kom nu Mellan hem med efter en vecka i London undrar förstås alla förväntansfullt.

Joho, det ska jag berätta. Två fempack med svarta sockor från M&S, ett sexpack svarta trosor från samma ställe samt trepack strumpbyxor. Utöver detta tre second hand-fynd: en nyårspartytröja, ett par patch work byxor i thaisiden, en oanvänd top från Top Shop. ”Jag hade inte riktigt tid”. Tror möjligtvis det inträtt en tid i livet då det sociala livet är viktigare än shoppingen av märkeskläder.

För övrigt kan jag meddela att London är en rätt så rutten stad att försöka överleva i. Kompisen jobbar heltid på en pub. Minst 40 timmar i veckan, oftast mer. Med minilönen för den som inte fyllt 21 innebär att man får ut runt 10 000 i månaden. Av det går nästan hälften till hyran av ett halvt källarrum. Sen ett par tusen till resorna. Resten blir att äta och rumla runt på. Fatta sen alla ni som tycker att ”det är ju bara att ta ett jobb” för dem som vill plugga i den åtråvärda metropolen, vad det innebär. Nyårssupén för flickorna bestod av fryspizza.

Mellan inser att hon hade ett smörjobb på vandrarhemmet i Norfolk förrförra sommaren. För samma lön men plus ett par jourkvällar i veckan hade hon även logi inkluderat. Och krypavstånd till de två barerna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: