Satsa på självdistansen!

Nu har även Hanna Fridén blandat sig i debatten om kroppar och Vecko Revyn. Hon gör det på sitt intelligent drastiska sätt. Genom att tala om att för tjejer med förvrängda kroppsideal så hjälper det inte att titta på alldeles vanliga nakna kvinnokroppar. Tjejer vet hur kvinnokroppar som inte är snygga ser ut, säger Hanna. Det är precis så man inte vill se ut. Hanna vet, hon har varit i ätstörningsskiten själv. Läs:

http://www.aftonbladet.se/wendela/article8394189.ab

Hanna säger till slut samma sak som tidigare unga debattörer. Sluta fokusera så mycket på kvinnokroppen, låt oss bry oss om något annat i stället.

Det där är förstås svårt att ta till sig för hela älskadigsjälv-generationen i dammagasinen. Så de tuffar på som vanligt. Predikar hitan och ditan som om inget hänt att man ska älska sin kropp. Säger saker som jag inte riktigt förstår, men man måste nog vara inne i självhjälpstugget för att hänga med. Men det handlar om att man ska älska sin kropp som den är och om man inte gör det så ska man inte förlöjliga sina skavanker för det är ens eget fel att man har skavankerna eftersom man inte tränat tillräckligt. Så då ska man både älska och träna och då stärker man sin självkänsla och älskar sig ännu mer och får bättre självförtroende också. Jisses.

Kan det inte ta slut nån gång? Varför kan det inte bli inne med självdistans ett tag i stället? Kan det möjligtvis bli nästa ungdomsuppror? 40-talisternas barn var ju tvungna att bli militanta veganer och sedan straight edgare, för det var det enda deras föräldrar inte varit. Kanske nästa generation radikala unga satsar på självdistansen? För att riktigt jävlas med sina egofixerade självhjälpta morsor!

Annonser

2 svar to “Satsa på självdistansen!”

  1. ab Says:

    Jag läste den där artikeln också – mycket bra och träffsäker, och jag har tänkt samma sak många gånger.

    Det enda i den vägen som möjligen kan ha en liten effekt är att en Hollywoodstjärna visar sig som hon är, så att man få veta att glamouren oftast är en illusion. Jamie Lee Curtis gjorde det en gång. Men det enda som händer då är väl att flickan som ska vara bäst bestämmer sig för att så där ska hon inte heller se ut, någonsin.

    Nej, VR och alla andra borde göra som man önskat de senaste trettio åren – sluta skriva om kroppen ALLS!

  2. Annaa Mattsson Says:

    Annika; kan bara instämma. Sen finns ju den andra varianten också som en av de andra debattörerna om VR:s utvik tog upp; man kan titta på de där bilderna och tycka att ens egna skavanker är ännu värre än de på bilderna, och då har man ju inte nått särskilt långt. Nej som sagt, det enda resultatet är att fixeringen vid kvinnokroppen står orubbad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: