Tänker på drottningoffret

Jäklar vilken tur att jag inte gav mig ut i panik idag och köpte smålampor, eller åtminstone en, till köksfönstret. Tittade ned på hyllan i köket och upptäckte de två anklamporna som jag ställde ned där innan första advent. En från köksfönstret och en från vardagsrummet. Det är vid såna tillfällen jag tänker på Drottningoffret.

Men fönsterlampan från köksfönstret på Fjällgatan, den kom jag ihåg att vi hade kvar. Så nu hänger den i det där fönstret där nya julgrejen hände. Och ser rätt ensam ut. Hade vi det verkligen så innan ju också? Jag frågar Mellan, hon bor ju faktiskt här, och hon är inte riktigt säker men håller med om att det är tomt. Och att fönsterlampan lyser för starkt. En för starkt lysande fönsterlampa får faktiskt fönstret att se kalare ut. Alla som har bott i ett rum med en enda stark taklampa utan skärm vet vad jag menar. Nä, jag har inte bott på riktigt så länge, men några veckor, någon månad eller två i stöten.

Snart är det klart. Snart har sista stenarna torkat. De jag slängde ned i amaryllisvasen när löken ruttnat och krympt så att den föll igenom. Första stängeln slog aldrig upp, blommorna skrumpnade. Nu har den andra krupit ett par decimeter och verkar inte bli längre så nu får den klara sig själv, i bara vatten.

-Vad har du i den här kassen, undrade nån av flytthjälparna om kassen med stenar. Och jag svarade sten. Säkert, sa flytthjälpen och jag vågade inte visa att det var sten. Vi köpte på oss ena laddningen efter den andra första åren här i Stockholm. Man kan gå tillbaka i bloggen och läsa om min desperata jakt efter röda stenar. Jag fann till slut. De lila börjar blekna i färgen men när Mellan ska dekorera en hyacintvas så väljer hon fortfarande dem.

Igår slog jag sönder en kula, en stor som hängt i fönstret. På ett sätt som fick mig att tänka Drottningoffret. När jag löst upp rosetten på sidenbandet och sedan bara tog tag i den ena ändan. Det var inte ens slarv.

Men jag är inte så retlig av mig ändå. Vi konstaterade det Mellan och jag häromkvällen, att numera är jag faktiskt lite mindre retlig även när jag druckit ett glas för mycket alkohol än jag var för så där 5 år sedan. Det är nog livet som lugnat sig. Uff så trist det lät då.

Inatt ska jag bli färdig med helvetesskrivandet, det där uppdraget som skaver. Jag t o m rensade avloppet under badkaret i eftermiddags. Hittade flugpuppor i sophinken i badrummet också. Stora. De som inte är nedspolade fryser ihjäl på uteplatsen i dubbla påsar nu. Tur att dom nått puppstadiet i alla fall, sa Mellan när hon kom hem, det är äckligare med larver. Tur för dig att du inte var hemma, sa jag. Det är bara hon som använder den där hinken. Min kroppsvård skräpar inte. Hinken står i klorinlösning. Det borde väl räcka. Det är en bra hink.

Annonser

3 svar to “Tänker på drottningoffret”

 1. Rutan Says:

  Usch ja, Drottningoffret. Fasan att det ska drabba mig, vilket jag ibland tror att det redan gjort. Som när hon presenterade sin man för en som redan träffat honom flera gånger. En gång kom det in en person i vårt fikarum på förra jobbet. Så himla bekant, men jag kunde inte placera var jag sett henne. Det visade sig att vi sjöng i samma kör och träffades varje tisdag.

 2. cruella Says:

  Rutan, man får trösta sig med att det mesta som man själv tycker är skitkonstigt och illavarslande, som incidenten med din körbekant eller det här att man för sitt liv inte minns vem man berättat en viss sak för, är sådant som nästan alla upplever då och då, mer eller mindre regelmässigt.

  Det värsta tycker jag vore om man faktiskt drabbas och börjar göra konstiga saker och känna det själv – samtidigt som omgivningen låtsas som ingenting och täcker upp, för att det är för smärtsamt för dem själva…

 3. Ullah Says:

  Hemskt också om man skulle drabbas att inte märka det, och bli arg när folk försöker hjälpa en.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: