Paddy´s valanlys

Om  någon möjligtvis skulle vara intresserad av en analys av det irländska valresultatet så bjuder jag här på gamle bloggvännen Paddy K:s strålande bloggkrönika.

http://paddyk.wordpress.com/2011/02/27/the-fall-of-the-soldiers-of-destiny/

Det enda man väl kan kritisera hans flyhänta text för är att han låter det irländska folket stå utan skuld, annat än den till bankerna, för det inträffade. De som köpte sju hus och tre bilar var, struntade i att betala skatt och levde lyxliv på någon solkust i stället. Det var inte politiker som tvingade byggskojare hysa polska gästarbetare i garaget och låta dem bygga upp smäck efter smäck och sedan sälja till idiotiska överpriser. Hela Irland är översållat av hus som det på Paddys bild. Ruiner av byggen som aldrig blev klara, ingen hade råd att bygga klart, ingen att köpa. Eller snarare, det fanns helt enkelt inte folk eller verksamheter att fylla alla hus. Sorgliga är de i alla fall, alla tomma holidays homes in the end of nowhere och de ödsliga ruinerna.

En förutsättning för att korrupta politiker och svindlande banker ska få hållas är ändå att det ska finnas ett folk som är med på noterna och som ivrigt tror på att det ska finnas hinkar med guldpengar vid vartenda regnbågsslut så man kan leva som om man redan hittat dem. Det finns gott om regnbågar på Irland.

Det är trist om det irländska folket bara ska uppfatta sig själv som offer när de nu upptäckt att regnbågarna finns kvar men löftena om hinkar är borta.

Annonser

2 svar to “Paddy´s valanlys”

 1. paddyK Says:

  I DID mention their own responsibility! And I quote (myself):

  ”…and the Irish population scrambling to buy big fuck-off cars and tiny mobiles and borrow themselves into the fucking ground…”

  Not much, I admit, but I DO mention it. And I agree with you – the Irish people must share some of the blame, the idiots. But then again, it was the government and banks who convinced people they should be ”consuming” and borrowing.

  Ah well, now they are all poor, so maybe they’ll start making some good music again. We can only hope.

 2. Annaa Mattsson Says:

  paddy: ok, erkänner att jag kanske var lite väl svepande där. Men jag har just varit på Irland och har sår i öronen om allt gnäll över politiker. Även från vänner som har förköpt sig på hus och Disneylandresor.

  Angående bra musik så har du väl sett/hört Irlands bidrag till Eurovision Song Contest?? Ha ha ha ha…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: