En liten gul pojkstrumpa

Minsann, där gjorde jag en utflykt till gamla förorten för första gången sedan i november!

Dom hade byggt om en del i vår butik. Grönsaksavdelningen mest. Verkade fräschare på något sätt. Kändes annorlunda och främmande.

Kikade in i våra fönster. Förstår inte varför de har så stark kökslampa. Eller kanske använder de helt enkelt det där läskiga lysröret som vi aldrig hade tänt. Föredrog ett tänt ljus på spisen om det blev för mörkt.

Sju år blev det där ute. Oförberedda på förorten var vi alla när vi kom dit. Luttrade när vi flyttade. Lite nostalgisk är man väl alltid över ställen man bott.

Rödvinet var lika surt och glasen lika välfyllda som vanligt på haket vid torget. Ett glas räckte bra.

Årsmöte var jag på. Skötte mitt uppdrag. Åtog mig att vara revisor igen. Så tappar jag inte kontakten.

Men någon nivå på politiskt samtal blev det inte. Lite synd om den inkallade gästen. Vi som hade någorlunda klara skallar kunde ha bjudit till lite mer. Inte ställt oss med disken så snabbt.

Ser tvättkassarna i hörnet på femte dagen. Borde haft någon möbel där så det inte funnits plats för tre fulla kassar med ren tvätt. Minns en annan grej från Vi föräldrar. Barnfamiljen som gjorde det till ”en rolig lek” att tillsammans sortera upp tvätten. Jisses. Den enda roliga tvättsortering hos oss var den gången Mellan var så där 3 och skulle para strumpor. ”Du får vara med den, och du får vara med den…” Vilket innebar stor svart pappastrumpa tillsammans med liten gul pojkstrumpa osv. Säkert 15 par udda hopparat. Men vi kanske gjorde fel. Skulle ha låtit barnen lekjobba mer i hushållet. Så kanske åtminstone en av oss i det nuvarande hemmet hade orkat plocka upp ur kassarna snabbare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: