Har folk så dålig smak?

Jäklar, hade glömt hur tidsödande det är att beställa saker. Senaste åren har jag bara beställt enstaka par skor från skosajter, böcker från boksajter, musik från musiksajter och så.

Nu fick jag nåt specialerbjudande från Ellos för att väcka liv i ett gammalt konto. Och hittade till stor glädje, hoppas vi, ett par skor åt Pojken av känt märke som brukar passa. På rea dessutom. Kunde nöjt mig med att beställa dem men ville ju ändå utnyttja erbjudandet. 50 procent på en vara till ordinarie pris. Kastade mig över skosidorna och valde länge mellan två olika. Länge. Bestämde mig nästan. Läste sen det finstilta. Så gick förstås båda paren bort. Ingick inte i erbjudandet.

Tre timmar, minst senare, har jag hittat en klänning som jag inte kan ha men som jag kan klippa bort överdelen på och göra till kjol. Hoppas jag. Annars är alltihop verkligen ett tecken på förspilld människokraft. Ska kanske påpåpeka det, att jag kan sy. Jag tror det föll bort någonstans i alla husmorsdiskussionerna. Jag kan sy. Jag är utlärd, självlärd och utbildad. Men lusten försvann någonstans. För ungefär 20 år sedan.

Men var det inte lite kul också? (För att citera Äldsta när vi ältat ångest för 175 kronor mobilsamtal en sen kväll för ett par veckor sedan.) Att kolla i katalogen alltså, inte sy. Nä. Jo. Nä. Att se hur otroligt mycket fula kläder det kan samlas ihop i en enda katalog. Det var ganska deprimerande. Inte alls kul. Har folk så dålig smak?

Men Pojken får ju i alla fall skor. Eller får köpa förstås. Här fås det inte till höger och vänster av lågarvoderade mammor.

Nu ska jag skutta iväg med Mellans portfolio och få hjälp att fixa pdf. Medan hon ska gå till sitt nya extrajobb. Själv tror hon det blir första och sista gången.

Tjäna pengar får jag göra en annan dag eller senare idag.

Annonser

6 svar to “Har folk så dålig smak?”

 1. Evis Says:

  Ett svar på rubriken: Ja. Jag gick själv igenom en postorderfirmas hela utbud i jakt idag på något som kunde komplettera ett inköp av gummiskor till Maja för en femtilapp, men det fanns inget.

 2. cruella Says:

  Jag letade efter en skinnpaj i MC-modell på Ellos sida i dag och hittade inte EN enda snygg jacka, det vill säga, inte av de andra modellerna heller. Däremot en hel del hiskeliga saker som man undrar vem som tänkte ut.

 3. Ullah Says:

  Nu måste jag genast kolla.

 4. Annaa Mattsson Says:

  Alla; undrar om det inte blivit värre. Sen blev jag galen på att nästan allt som man möjligtvis kunde tänka sig inte omfattades av rabattsystemet. Antingen var det märken, eller så var det bästa pris eller så var det ”exklusive”. Det här var nog mitt sista köp på Ellos. Hädanefter får Pojken leta 46:or själv!

 5. ab Says:

  Vilken energi ni har! *beundrande*

 6. Annaa Mattsson Says:

  Annika; ja men visst har vi!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: