En alldeles sagolik klänning

Sannerligen intressant att följa olika mediers bevakning av bröllopet i London. Här fick man sig en fin resumé av samlad okunskap. Aftonbladet som envisades med att kalla drottningen för ”drottningmodern”  Ställde dom sig i så fall aldrig frågan var själva drottningen höll hus? Aftonbladet slog också till med rubriken ”Kate fick konkurrens av Victoria!” På vilket sätt då? Eller menar man Victoria Beckham? Hon syntes ju i alla fall i TV vilket inte prinsessan gjorde.

Och så SVT som hade gjort det märkliga valet att sätta två män i kommentarsbåset, varav den ene, själve reportern inte hade något att säga. Ingen kunde något om det som intresserade många tittare mest, nämligen kläder. Ebba von Sydow satt vi datorn och kommenterade kläder men vem springer emellan? Det mest absurda inslaget var när expertkommentatorn skulle försöka förklara det anmärkningsvärda i att drottningen snart gör sitt allra första besök i republiken Irland. ”Ja de har ju starka band” svarade John Chrispinsson förstrött. Det verkade senare som om han trodde att republiken fortfarande ingår i samväldet. Båda tog för övrigt fel på några kungligheter. Det kan man göra, men inte när man nu sitter i studio just för att kommentera prinsbröllop.

TV4 visade sig ha en betydligt rappare rapportering. Framförallt tack vare designern Lars Walin. En inhyrd kungabloggare pep i bakgrunden men det störde inte så mycket.

Anledningen att jag följde den svenska och inte BBC var att den bilden inte fyllde TV-rutan. Och det var ju ändå mycket som syntes på avstånd.

Såg läskigt ut med alla folkmassorna som vällde fram mot Buckingham Palace, men de engelska poliserna verkade veta vad de gjorde. Kanske är britterna särskilt väldisciplinerade som lät sig ledas så där bit för bit av snutar och hästar. Har en känsla av det skulle utbrutit panik med 300 nedtrampade om det varit här. Fast the Mall är en bra yta att välla fram i.

Jag tycker den där lillebrorprinsen som småfnissade hela tiden och hade missat att kamma sig verkar vara en kul typ.

Och klänningen? Fantastisk. Alldeles otroligt vacker och välsittande.

5 svar to “En alldeles sagolik klänning”

 1. Ullah Says:

  Harry är väl just… Harry? Inte konstigt att han stod och fnissade. Jag fick via datorn sno åt mig några ögonblick idag, eftersom jag hade undervisning mm mest hela tiden. Kom lite försent till en lektion, men jag ville inte missa just när de sa ja. Det var ändå bara en student.
  Har spelat in, nu får vi se om jag tittar på det också. Kan ju snabbspola. Såg man inte det svenska kronprinsessparet? Jag hann se Elton John med make, men de hade ju en bra plats.

 2. Annaa Mattsson Says:

  Ullah; ingen skymt av Vickan och Daniel. Det var svenskt TV-folk sura öve. Många skymtar av den andra Vickan och Elton m makar.

  Och sen lekte han med de andra barnen, näbbarna. En sån där pojke jag tycker Mellan kunde hitta där borta. Ja, inte en prins alltså. Men typen.

 3. Ullah Says:

  Ja, nu har jag sett en del. Såg Albert av Monaco med fästmö, norska kungaparet, Maxima och vad nu hennes man heter. Vem lekte med barnen? Beckham? Elton? Gissar på den förstnämnde. Eller åtminstone hans make.

 4. ullisar Says:

  Kallas han inte Dirty Harry, den okammade i kyrkan rart rörde lillebrodern? Den snygge lillebrodern stod ju Kate för. Jisses sicken familj av skönheter!?

 5. Annaa Mattsson Says:

  Ullisar; ja ja, men ett sånt där fynd kan man ju inte räkna med att dottern släpar hem. Jag nöjer mig med Harry-typen.

  Ullah; Harry. Lekte med barnen. Såg småbakis ut. Fnissade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: