Vad nu det ska vara bra för

Till slut ger de faktiskt upp, ens besökare, tror att man aldrig mer kommer igen. Att man försökt sig på att gå över Giants Causeway hela vägen till Skottland, eller blåst omkull uppe på Malin Head eller helt enkelt fastnat i en snug på en bar i Falls. För aldrig har jag haft så få besökare på bloggen som igår!

Men nejdå, hon är tillbaka, hon är stor, hon är blå… eller hur det nu var han sa Anden i Aladin. Det blå kommer sig av torrfällningen i dotterns lakan. Satte sig mest i naglarna och i sömmar.

Lite seg i kroppen idag. Trots att resan egentligen var rätt enkel. Buss från mitt i Belfast direkt till flygplatsen i Dublin. Där finns inga gränser. (Det finns andra märkliga, som att det inte gick att hitta de vanliga irländska tesorterna i butiker i centrala Belfast. Bara brittiska.)

Enda stressmomentet var jakten på ett frimärke på Dublin airport. Gick bet. Den enda automaten fungerade inte. Monitorn visade hur man skulle göra, vägde faktiskt också brevet, men sen var det stopp. Äldstas adventsmossa fick åka med hem igen.

Tuben hade slutat gå, men nattbussen hade den goda smaken att avgå minuten efter jag nått hållplatsen, stenkast från Cityterminalen.

Så jag borde inte vara seg alls. Kanske beror på att jag fastnade framför 175 mail sedan? Det är när man kommer upp i över 50 olästa som man inser hur viktigt det är att varje sekund innan markerat mail öppnas är viktig. Måste korta ännu mer.

Lillkatten ville ut omedelbart. Kom tillbaka för att kolla att jag var kvar och sa sen ”ok så sticker jag”. Och så gjorde han det.

Dusch ser jag fortfarande fram emot. De var intensiva, de nordirländska duscharna. Antingen iskallt eller hett. Utvecklingen går långsamt. Sent omsider kom duschen till de brittiska öarna. Sen kom kranen med vattenblandare. Nu återstår bara mekaniken som gör att det kalla och varma faktiskt blandas. Den som lever får vara med om det!

Fortsättning följer!

Annonser

8 svar to “Vad nu det ska vara bra för”

 1. Evis Says:

  Den ser jag mycket fram emot. Fortsättnigne alltså. Noterade själv frånvaron av dusch hemma hos Billy O i London i lördags så det fick bli ett bad med öl och sällskapet sittande på toalettstolen istället. med öl.

 2. Annaa Mattsson Says:

  Evis; ja man ska vara glad för det lilla, om det alls finns en dusch alltså. Eller om varmvattnet räcker till att fylla ett badkar åtminstone till hälften.

 3. cruella Says:

  Eller om det är så pass varmt i badrummet att det varma vattnet är varmt längre än 2 minuter…

 4. Annaa Mattsson Says:

  Cruella; eller gör att man inte blir stelfrusen när man kommit ur/upp och ska ut i det ännu kallare huset.

 5. Ullah Says:

  Välkommen hem!

 6. Annaa Mattsson Says:

  Ullah; tack!

 7. Mångmamma Says:

  Fnissar glatt åt din beskrivning av brittiska duschar.
  Minns med fasa en absurd hotellkväll med ”peeling” över hela kroppen som inte gick att skölja bort.
  Hur skönt är det med plastkulor mellan skinkorna?

 8. Annaa Mattsson Says:

  Mångmamma; minns fortfarande med fasa när jag en gång stod insmetad med liniment mot ohyra som skulle sköljas bort med så hett vatten som möjligt och inte lyckades utvinna en enda droppe sådant.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: